یک برند برای حضور موفق در نمایشگاه و معرفی و ارائه محصولات و خدمات خود، قبل از هر اقدامی باید استراتژی و دلایل حضور خود در نمایشگاه را مشخص نماید و یک چک لیست نمایشگاه داشته باشد.
در زمینهی ایجاد فرصت معاملهی مستقیم، هیچ رسانهای نمیتواند با نمایشگاه رقابت کند. ارائهی توانمندیها، محصولات و خدمات، شرکت در نمایشگاه دقیقا مشتریها را هدف قرار میدهد و فرصت ارائه و تبلیغ حضوری را فراهم میکند.
نمایشگاه رسانهای دو طرفه است. به عبارت دیگر، در نمایشگاه در عین حال که پیام شما به مشتری منتقل میشود، فرصت دریافت بازخورد مستقیم در رابطه با دیدگاه بازار نسبت به محصولات، بازاریابی و شبکهی فروش شما نیز فراهم است. در جهان امروز که شدیدا متاثر از سلطهی فزایندهی ارتباطات الکترونیک است، نمایشگاه امکان تاثیرگذاری رو در رو بر خریداران، تصمیمگیرندگان و کاربران را فراهم میکند.
شرکت در نمایشگاه نوعی فعالیت بازاریابی پیچیده است که افراد زیادی را درون و بیرون شرکت، درگیر میکند. بنابراین برای رسیدن به نتیجهی بهینه برنامهریزی ضروری خواهد بود.
شرکت در نمایشگاه مکملی مقرون به صرفه برای روشهای سنتی و مدرن جلب مشتری است. در صورتی که مشارکت به خوبی انجام شود، هزینهی بازاریابی کاهش و فروش افزایش می یابد و ابزاری موثر برای ارزیابی دانش و تمایل بازار نسبت به شرکت و محصولات آن در اختیار مدیران قرار میدهد. در برنامه ریزی برای حضور موفق در نمایشگاه همچون طراحی خدمات و برنامه ریزی ارائه هر خدمت دیگر، سه فاز پیش، حین و پس از ارائه خدمات، اهمیت پیدا می کند. برای هر بخش نیاز به برنامه ریزیهای جداگانه ای است که در ادامه به صورت خلاصه و چک لیستی ارائه شده است. هر کسب و کاری بر اساس نوع فعالیت خود و همچنین نوع نمایشگاهی که شرکت کرده می تواند برخی از موارد را حذف یا اضافه نماید.